دستگیری ۴ شرور در بولوار رسالت مشهد وسوسه‌ای که ممکن است به قیمت جانمان تمام شود | مثلث خطر صورت کجاست؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (۱۳ تیر ١۴٠٣) | افزایش دو تا چهاردرجه‌ای دما در سطح استان حوالی یک استخر پرماجرا | روایت شهرآرانیوز از چالش‌های مربوط به بوستان کوهسنگی پیش‌بینی حضور بیش از ۵ میلیون زائر ایرانی در مراسم اربعین ۱۴۰۳ اهدای ۴۰ هزار بسته معیشتی به محرومان خراسان‌رضوی به‌مناسبت چهلم شهدای خدمت+ فیلم شهید رئیسی ویترین خدمت به محرومان بود آمادگی بیمارستان شهید کامیاب مشهد برای خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران حرم امام‌رضا(ع) استعمال سالانه بیش از ۲۰ پاکت سیگار فرد را در معرض ابتلا به سرطان ریه قرار می‌دهد «گیسو»؛ یوزپلنگ جدید در پارک ملی توران ۶ نکته کاربردی که در خرید سیسمونی باید رعایت کنیم ماه خودمراقبتی: بیدارکردن توانایی بالقوه افراد برای مراقبت از خود اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در صندوق آینده‌ساز | سه میلیون تومان علی‌الحساب پرداخت شد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) اوقات گران‌قیمت فراغت | چطور کلاس‌های تابستانه ارزان پیدا کنیم؟ راز تیغ زنی مامور قلابی از دلالان ارز خیابان امام خمینی(ره) مشهد سفر به مشهد گران‌تر از قبل شد! در نشست هم‌اندیشی با کارشناسان تغذیه در مشهد مطرح شد: ۵۰ درصد بیماری‌ها با رژیم غذایی مرتبط هستند
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

افزایش ۱۲۰ درصدی دستگیری مأمورنماها در مشهد | این موضوع کاهش ۴۴ درصدی پرونده‌های اخاذی را در پی داشته است

  • کد خبر: ۲۰۳۱۳۵
  • ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۹
افزایش ۱۲۰ درصدی دستگیری مأمورنماها در مشهد | این موضوع کاهش ۴۴ درصدی پرونده‌های اخاذی را در پی داشته است
مروری بر مهم‌ترین شگرد‌های مأمورنما‌ها که ممکن است به‌سراغ شما هم بیایند.

به گزارش شهرآرانیوز بر اساس آمار‌های رسمی پلیس آگاهی فراجا، بیشترین سرقت مأمورنما‌ها در کشور، در استان‌های البرز، خراسان‌رضوی و غرب استان تهران رخ داده است. وجود خراسان‌رضوی در کنار استان‌هایی همچون البرز و بخش‌هایی از استان تهران، ضرورت توجه بیشتر به این افراد را نشان می‌دهد تا جایی که به گفته رئیس پلیس مشهد در هشت ماه ابتدایی امسال، مأموران انتظامی در برخورد با مأمورنماها، ۱۲۰ درصد افزایش دستگیری به نسبت مدت مشابه سال قبل را در کارنامه خود ثبت کرده‌اند و همین موضوع سبب کاهش ۴۴ درصدی پرونده‌های سرقت مأمورنما‌ها در همین مدت در مشهد شده است. کشف شگرد‌های متداول مأمورنما‌ها چندان سخت نیست و معمولا این افراد از شگرد‌های پیش‌پاافتاده‌ای استفاده می‌کنند که در ادامه یک پرونده را مرور می‌کنیم.

اخاذی در حاشیه بزرگراه

۳۱ تیر‌ماه دو جوان در پوشش مأموران انتظامی در بزرگراه پیامبراعظم (ص) دست به اخاذی زدند. طعمه این افراد بیشتر راننده خودرو‌های عبوری پارک شده در حاشیه بزرگراه بود. آن‌ها توانسته بودند از راننده یک دستگاه خودرو یدک‌کش و یک دستگاه تاکسی اسنپ، مبلغ ۵۰۰ هزار تومان را با معرفی خود به عنوان مأمور اخاذی کنند. آن‌ها حتی وقتی با مقاومت افراد رو‌به‌رو شده بودند از آن‌ها زورگیری کرده بودند.

متهمان سی و سی‌ویک ساله برای اینکه لو نروند، پس از پوشیدن لباس نظامی، پوتین نظامی، تجهیزاتی همچون دست‌بند، افشانه فلفلی، اسلحه کلت قلابی، چاقو و تبر نیز به لباس‌های خود آویزان کرده بودند. البته این افراد به این هم بسنده نکرده و حتی برگه حکم مأموریت قلابی هم داشتند. این متهمان پس از پنج فقره اخاذی با همین شگرد، از سوی پلیس مشهد شناسایی و دستگیر شدند.

فرمانده انتظامی مشهد درباره شگرد به کار گرفته شده در این پرونده بیان می‌کند: مأمورنما‌ها ممکن است با مراجعه به مردم و با معرفی خود به عنوان مأمور انتظامی، تقاضای بازرسی از خودرو، محل کار و حتی خانه سوژه‌های خود را داشته باشند.

سرهنگ احمد نگهبان با بیان اینکه ظاهر موجه و قدرت کلامی همراه با تحکم به منظور گرفتن قدرت تفکر سوژه، ویژگی مشترک همه مأمورنماهاست بیان می‌کند: شهروندان باید دراین‌رابطه بدون اضطراب و هوشمندانه رفتار کنند. مثلا با دیدن تجهیزاتی مثل دست‌بند، شوکر یا حتی اسلحه، دچار اضطراب نشوند و حتما از مأموربودن این افراد با درخواست کارت شناسایی مطمئن شوند.

شهروندان توجه داشته باشند که تمام مأموران انتظامی کارت شناسایی عکس‌دار دارند که باید این عکس با خود فرد مطابقت داده شود. یک نکته مهم این است که افراد به‌هیچ‌وجه با درخواست این مأموران به جایی نروند و پیش از هر اقدام برای اطمینان بیشتر با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرند.

اخاذی با هر لباس و در هر مکانی

وقتی صحبت از مأمورنما می‌شود، ذهن خیلی‌ها به سراغ مأموران انتظامی می‌رود، این درحالی است که رئیس پلیس مشهد معتقد است که مأمورنما‌ها فقط در پوشش مأمور انتظامی دست به تخلف نمی‌زنند، بلکه این افراد در هیبت مأموران سازمان‌های خدماتی مثل سازمان‌های آب و گاز یا نهاد‌های خدمات شهری نیز خود را معرفی می‌کنند. گاهی مشاهده شده که این سارقان، خودشان را به نهاد‌های امنیتی منتسب کنند، اما باتوجه‌به گستردگی و تنوع زیاد مأموریتی پلیس بیشتر این افراد به‌عنوان مأمور انتظامی دست به اخاذی یا سرقت می‌زنند.

البته مأمورنما‌ها در حوالی محل‌هایی مانند ادارات و سازمان‌های خدماتی هم حضور دارند، آن‌ها به شناسایی افرادی می‌پردازند که درمانده از اقدامات قانونی از روند اجرای اداری کار‌های خود هستند. یا اینکه در اداره‌ای کارشان راه نیفتاده است و نمی‌توانند به‌طور قانونی مجوز بگیرند و متأسفانه به دنبال راهکار‌های غیرقانونی هستند که به گفته سرهنگ نگهبان مأمورنما‌ها با شناسایی این متهمان به سراغشان رفته و با دریافت هزینه، قول راه‌انداختن کارشان را می‌دهند یا حتی مشاهده شده است که اقدام به کلاهبرداری می‌کنند.

فرمانده انتظامی مشهد ادامه می‌دهد: دراین باره، یکی از اقدامات پلیس پایش نامحسوس در حوالی سازمان‌ها برای شناسایی مأمورنما‌هاست که در طرح‌های اقتدار به‌طور ویژه این رصد و دستگیری انجام شده است.

در کمین اصناف

یکی دیگر از شگرد‌های مکارانه مأمورنما‌ها ورود به تخلفات صنفی مغازه‌داران است. در این شگرد، آن‌ها درباره تخلفات مغازه‌دار‌ها تحقیق می‌کنند و پس از اینکه صاحبان صنوف متخلف را شناسایی کردند، با مراجعه به آن‌ها خود را مأمور همان ارگان یا صنف معرفی می‌کنند و برای چشم‌پوشی از آن تخلف، درخواست وجه می‌کنند.

موضوعی که سرهنگ نگهبان در مقام شاهد به پرونده مأمورنما‌های اخاذ از یک موبایل‌فروشی احمدآباد اشاره می‌کند و می‌گوید: در این پرونده مردی جوان با دو نفر دیگر که نقش بادیگارد را برایش بازی می‌کردند با مراجعه به فروشگاه موبایلی در احمدآباد، خود را بازرس یک دستگاه نظارتی معرفی و چند تخلف صنفی این واحد را بیان می‌کنند، سپس برای چشم‌پوشی از تخلف این واحد صنفی، از او سه دستگاه گوشی تلفن همراه آیفون را اخاذی کردند. این افراد زمانی که در فروشگاه تلفن همراه دیگری مقدمات اخاذی را فراهم کرده بودند، دستگیر شدند، درحالی که از آن‌ها چهار قطعه کارت شناسایی جعلی از دستگاه‌های نظارتی و یک قبضه کلت قلابی کشف شد.

تقاضای حق‌السکوت

رئیس پلیس مشهد با بیان اینکه در بحث‌های صنفی، مأمورنما‌ها بیشتر جا‌هایی می‌روند که فرد تخلفی انجام داده باشد و تقاضای حق السکوت دارد، می‌افزاید: سارقان در پوشش مأمور انتظامی نیز با واردکردن تخلف صنفی و همچنین اتهام‌هایی همچون حمل مواد‌مخدر، اعتیاد و سرقت باعث آشفتگی قربانی خود می‌شوند و در ادامه به او پیشنهاد رشوه می‌دهند و نیت شوم خود را عملی می‌کنند.

سرهنگ نگهبان از شهروندان خواست که با رعایت قوانین و مقررات کسب‌وکار، خود را طعمه این افراد قرار ندهند و خودشان زمینه را برای گیرافتادن در دام مأمورنما‌ها فراهم نکنند. همچنین انجام کار‌ها از راه قانونی شاید سخت به نظر برسد و افرادی برای زودتر رسیدن به مقصود خود، طمع کنند، اما راه قانونی سالم‌ترین روش برای انجام کار‌های اداری است که جلو نفوذ شیادان را می‌گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->